visitor tracking Сърцето на славея 2 (разказ) - 10 July 2018 - Blog - ET Neven- Neli Tomova
Friday,6:53 AM,22-02-2019
Welcome Guest | RSS

Blog

Main » 2018 » July » 10 » Сърцето на славея 2 (разказ)
9:30 AM
Сърцето на славея 2 (разказ)

  - Този шоколад в бонбоните не е много като шоколад, но на мен така ми харесва. А-а-а, за пътувания ни бе думата, - така каза хазайката ми. А аз загледах през прозореца и си мислех, че някоя нейна приятелка ще дойде и бонбоните могат да свършат, а всъщност бяха само за нея. Затова затворих кутията.
 - Да, вкус на Австрия. И тъгата по моята приятелка, която бе жертва на недоразбиране и една фалшива любов. Само майка й я оплака. И трябваше да се срамува от това. А тя бе виновна в това, че се влюби в чужденец, който бе решил да се отърве лесно от нея. Тогава бе забранено да напускаш страната, когато си пожелаеш и без предварително да спазваш план. Ние пътувахме в група, а държавата плащаше пътуванията, чиито пари се запълваха и от самите ни участия, а и също така от наградите ни.

 Тя страдаше по рождение от сърце, но си взимаше хапчета и поддържаше добро здраве без стрес. Но се влюби. Той я впечатлил и тя видяла в него надежда да има другар в живота, който цени таланта, а не мисли за болестта й. И това бе по време на турне.

И така той я накарал да се чувства желана; като грозно пате, което се превърнало в лебед. Любовта изпълнила сърцето на младата певица, тя сякаш я излекувала от хроничната болест. Самото чувство било над възможностите й, когато била в родината, защото всички я свързвали с тъга и съжаление или поне на нея така й се струвало. А ето: той придобил в нея и ореол в очите й. Но дали този австриец го заслужавал? Имал ли силата на духа и очакването да минеш пред всички административни процедури, за да си с някого? Но той не рухнал психически, а користно предал "любовта" си. Та за какво му бе нужна болнава жена, каквато бе тя извън сцената, вместо лек славей с волно сърце на сцена? Едно красиво бижу, което той не можеше да си позволи, защото трайното е за хора, които мечтаят и обичат. Тя бе захвърлена, а и бе напуснала неочаквано групата ни. Наказаха я с безразличие и оставиха да се оправя сама за това, че се е "предала" на неща извън програмата. Напълно сама загинала от сърдечни болки пред българско посолство. Беше обявена и за "враг на народа". На майка й отнеха жилището, в което живееше, а самата тя бе поведена от полиция да дава показания относно престъплението на дъщеря си. Чужденецът нямаше смелостта да види тази клета жена, да защити "любовта" си. Та той самият, оказа се, докладвал, че колежката е решила да бяга от страната ни, без да спомене за страстните думи, които са я подтикнали. От нас никой не поиска показание. Този случай ни беше за назидание.

 Бонбоните в тази кутия бяха с облика на Моцарт, бяха подарени от малка нежна ръка на австрийче. Невинната ръка бе поднесла нежност и сякаш годините и неприятностите бяха заличени.

 

Views: 62 | Added by: HR_Specialist | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Login form

Search

Calendar

«  July 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Our poll

Къде ще прекарате лятото?

Total of answers: 12

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0