visitor tracking "Позитивни фанатици" - кредото на "ИКЕА" - 30 August 2011 - Blog - ET Neven- Neli Tomova
Friday,6:02 AM,22-02-2019
Welcome Guest | RSS

Blog

Main » 2011 » August » 30 » "Позитивни фанатици" - кредото на "ИКЕА"
5:14 PM
"Позитивни фанатици" - кредото на "ИКЕА"

Малко след средата на септември 2011 в София се открива магазин от световната верига от магазини на фирма "ИКЕА" 

Превод на статия от 2005, "Бизнесуик", САЩ: Извадки от есето на Ингвар Кампрад разкриват желязна работна етика, всеотдайност към простотата и нетолерантност към прахосничеството

Есе от 12-страници на
Ингвар Кампрад "Заветът на един търговец на мебели" служи като основен буквар за служителите на "ИКЕА". Написан на разбираем стил, документът разкрива Кампрад, основател на шведската търговска верига за крайния потребител - като идеалист със стоманена воля за победа. Ето какво подбрахме:

За растежа:
Наш дълг е да се разширим .... Тези, които не могат или няма да се присъединят към нас, са за съжаление .... Нека продължим да сме група от позитивни фанатици, които упорито и настойчиво отказват да приемат невъзможното, отрицателното. Каквото искаме да направим, можем да направим и ще направим заедно. Славно бъдеще! 

За погрешимостта:
Само докато спи, човек не греши.

За използване на времето:
Разделете живота си в 10-минутни единици и жертвайте възможно най-малко в безсмислена дейност.

За простотата:
Бюрокрацията усложнява и парализира! Пресиленото планиране е най-честата причина за корпоративната смърт .... Ние не се нуждаем от лъскави автомобили, луксозни звания, специално изработени униформи, или други символи на статус. Ние разчитаме на нашата сила и нашата собствена воля!

За решенията:
Скъпите решения за какъвто и да е проблем обикновено са дело на посредствеността. Ние нямаме отношение за намиране на решение, докато първо разберем колко струва.

За постижението:
Усещането, че крайното нещо е постигнато, е ефективно хапче за сън. Когато един човек, който се пенсионира, чувства, че той е отслужил своето си, бързо ще угасне. А компания, която счита, че е достигнала целта си, бързо ще навлезе в застой и ще загуби своята жизненост.

 За щастието:
Щастието не е достигането на целта. Щастието е по пътя .... Думата "невъзможно" е и трябва да остане изтрита от нашия речник.

За Ikea:
Това, което е добро за нашите клиенти, е също така, в дългосрочен план, добро за нас. Това е цел, която носи задължения .... Целта трябва да бъде да обхванем цялата домашна среда, това е да предложим обзавеждане и оборудване за всяка част от дома, дали в закрити помещения или на открито .... Тя трябва да отразява начина ни на мислене, като е толкова проста и ясна, колкото самите ние сме. Тя трябва да бъде трайна и с която лесно да се живее. Тя трябва да отразява по-лесен, по-естествен и непринуден начин на живот.

Views: 1026 | Added by: HR_Specialist | Tags: България, ИКЕА | Rating: 0.0/0
Total comments: 2
0 Spam
2 HR_Specialist  
I want to inform people, as information is their right, at least short important inforation. But really the companies are to think of paying for announcements, so I wouldn't tell anything in their defense.

0 Spam
1 Frankie  
Haha, shoudln't you be charging for that kind of knowledge?!

Name *:
Email *:
Code *:

Login form

Search

Calendar

«  August 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Our poll

Къде ще прекарате лятото?

Total of answers: 12

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0