visitor tracking Парк "Тикал": перлата на днешните маи в Гватемала - 28 July 2018 - Blog - ET Neven- Neli Tomova
Tuesday,9:25 PM,14-08-2018
Welcome Guest | RSS

Blog

Main » 2018 » July » 28 » Парк "Тикал": перлата на днешните маи в Гватемала
8:06 AM
Парк "Тикал": перлата на днешните маи в Гватемала

Най-лесно стигате със самолет или по суша до столицата Гватемала сити от мексиканския град Тапачула - фирма "Галгос ". Посещавайки тази страна, трябва да помислите за стесняване на разходите ви, понеже типичните европейски стоки са с огромни цени и при това търговците не ги обявяват. Например за хляб от 600 гр могат да ви поискат около 6 лв в местна валута на име "кецал", която валута е надценена от американските туристи. Трябва да си купувате бяло сирене (прилича на българското саламурено) и царевични тортийи. Не се препоръчва да пътувате сами, ако не говорите испански или сте жена. Не е добре да имате евро, можете да го обмените само в магазините на "Електра" при една банка в тези магазини за уреди. Не можете да теглите от банкомати с европейска банкова карта.
ВНИМАНИЕ: граничните пунктове са далеч от самите граници, а Ви трябва печат в паспорта. Те не са указани и трябва да питате местните, къде е "Имиграционния" пункт. Най-добре е да пристигнете в страната със самолет от Мадрид до столицата; или до летището до град Флорес в административния район Петен, за да видите резервата "Тикал".
 Обща информация за Гватемала: малко по-малка от България, но с население повече от 2 пъти по-голямо. Около 50 процента е представено от индианското племе маи. Национална парична единица: кецал, като птицата кецал, която е символ на страната.
 Транспортът в страната не е добре развит и не можете да пътувате с почти никакъв багаж. За да стигнете от град Ла Месия (граничен гватемалски град при мексиканския Куахтемок) до Флорес и по-точно "Тикал", Ви трябват много минибусчета. Първо стигате Уеуетенанго, после Кобан, Саяхче, Санта Елена (като при последното ви трябва и пресичене с лодка на малка рекичка).
 Най-добре е да пътувате от Гватемала сити до "Тикал", макар че се пътува половин ден. Другият вариант до "Тикал" е от мексиканския град Паленке. Останалите не са с директен транспорт, а в страната той е само автобусен.
 Паркът "Тикал" за някои е по-интересен от мексиканските пирамиди при ЧиченИца и както последното има пирамиди. Различното е, че има и доста животни - 2 вида маймуни (едните са шумните коати или маймуна-паяк, а другите са капучини. Има и тукани, които можете да видите, ако лагерувате там, защото хвърчат и не им се стои на едно място. Най-интересен е вид мравояд, който е като маймунка или язовец с дълга опашка.
 Snimki: poKasno.

Views: 8 | Added by: HR_Specialist | Tags: гватемала, Тикал | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Login form

Search

Calendar

«  July 2018  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Our poll

Къде ще прекарате лятото?

Total of answers: 12

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0